ITSM

Werkplekbeheer

Verbeter uw ICT-effectiviteit

Wat is ITSM?

ICT Service Management (ITSM) omvat een reeks activiteiten, beleid en procedures die worden gebruikt door een organisatie om de levering van IT-diensten aan klanten te beheren en te ondersteunen. Het doel van ITSM is om de efficiëntie en effectiviteit van ICT-diensten te verbeteren door middel van een gestructureerde aanpak. Belangrijke componenten van ITSM zijn onder andere incidentbeheer, probleembeheer, wijzigingsbeheer, service level agreements (SLA’s), en assetbeheer.

ICT Service Management is een discipline die zich richt op het leveren van hoogwaardige ICT-diensten aan gebruikers. Het omvat processen zoals:

01

Melding

Incidenten kunnen gemeld worden via webformulieren, drempel- en bewakingswaarschuwingen, telefoon en e-mail. Deze verzoeken worden geregistreerd voor verdere verwerking.
02

Verwerkingsfase

Nieuwe verzoeken worden getoetst aan bedrijfsregels en automatisch toegewezen aan de juiste technici of groepen voor verdere behandeling.
03

Kennisbeheer en SLA-Activatie

Informatie en oplossingen worden opgeslagen in een knowledgebase en een SLA wordt geactiveerd om prioriteit en afhandelingstijd te garanderen.
04

Technische Afhandeling

Technici krijgen op afstand toegang tot systemen om problemen op te lossen. Acties worden gedetailleerd bijgehouden in een werklogboek voor nauwkeurige registratie.
05

Afronding en Evaluatie

Na het oplossen van het incident wordt het verzoek gesloten. Rapporten en analyses worden gegenereerd om de dienstverlening continu te verbeteren.

Onze ITSM diensten

Bij Ren-IT bieden we een breed scala aan diensten aan om uw ICT-omgeving optimaal te beheren. Onze expertise en gestructureerde aanpak zorgen ervoor dat uw ICT-diensten efficiënt en effectief worden geleverd. Hieronder vindt u een overzicht van de diensten die wij aanbieden:

Incidentbeheer

Wij zorgen ervoor dat incidenten snel worden opgepakt en opgelost om de continuïteit van uw bedrijfsvoering te waarborgen.

Probleembeheer

Wij analyseren terugkerende incidenten om de onderliggende oorzaken te identificeren en blijvende oplossingen te implementeren.

Service level agreements (SLA’s)

Onze gestructureerde aanpak voor wijzigingsbeheer minimaliseert de impact op uw bedrijfsvoering en zorgt voor een soepele overgang.

Kwaliteitsbeheer

Wij garanderen dat onze diensten voldoen aan de hoogste normen en afspraken, om uw tevredenheid te waarborgen.

Assetbeheer

Met ons assetbeheer heeft u volledig zicht op en controle over uw IT-middelen, wat bijdraagt aan efficiëntie en veiligheid.

Beheer van ICT-projecten

Onze geïntegreerde aanpak voor IT-projectbeheer zorgt ervoor dat uw projecten efficiënt worden uitgevoerd en beheerd.

Hulp op afstand

Met onze oplossingen voor bediening op afstand kunnen we snel problemen oplossen zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn.

Urenregistratie

Wij houden nauwkeurig bij hoeveel tijd onze technici besteden aan verschillende activiteiten voor betere planning en facturering.

Servicecatalogus

Onze servicecatalogus geeft u duidelijk inzicht in de ICT-diensten die wij aanbieden en helpt u bij het beheren van het volledige proces van goedkeuring tot voltooiing.

Begin Direct

uw ict partner

Voordelen van ITSM bij Ren-IT

Verhoog de efficiëntie van uw ICT met ICT Service Management (ITSM) via Ren-IT. Onze oplossing biedt kostenbesparing, verhoogde veiligheid, betere klanttevredenheid en hogere productiviteit.

Verhoogde productiviteit

Door snelle incidentoplossing en efficiënt probleembeheer.

Verhoogde veiligheid

Door robuuste ICT-beveiligingsoplossingen en betrouwbaar assetbeheer.

Kostenbesparing

Door geautomatiseerde processen en efficiënt gebruik van ICT-middelen.

Betere Klanttevredenheid

Door proactief beheer en naleving van SLA’s.
neem contact op

Klaar om uw productiviteit te verhogen?

Neem Contact Op

Veel gestelde vragen

Incidentbeheer richt zich op het snel herstellen van IT-diensten na een storing, terwijl probleembeheer zich richt op het vinden en oplossen van de onderliggende oorzaken van terugkerende problemen.

Wij bieden een gestructureerde aanpak voor het doorvoeren van wijzigingen, inclusief een volledige goedkeuringscyclus, om ervoor te zorgen dat wijzigingen soepel en zonder verstoringen worden doorgevoerd.

Assetbeheer biedt volledig zicht op en controle over uw IT-middelen, wat bijdraagt aan verhoogde efficiëntie, veiligheid en kostenbesparingen.

Onze geïntegreerde bediening op afstand werkt via een beveiligde internetverbinding. We installeren een kleine, veilige softwareagent op uw systemen. Met toestemming van de gebruiker kunnen onze ICT-specialisten dan een beveiligde verbinding tot stand brengen met het betreffende werkstation of server. Dit stelt ons in staat om:

  1. Het scherm van de gebruiker te zien
  2. De muis en het toetsenbord over te nemen (indien nodig)
  3. Systeeminformatie te bekijken
  4. Bestanden veilig over te dragen
  5. Instellingen aan te passen

Alle sessies zijn versleuteld en kunnen alleen plaatsvinden met expliciete toestemming van de gebruiker. Na afloop van de ondersteuningssessie wordt de verbinding automatisch verbroken.